Areola en tepel

De pigmentatie van de tepelhof en tepel is vaak de laatste fase na de borstreconstructie bij vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. Zowel tepelhof als tepel kunnen volledig opnieuw worden opgebouwd met behulp van een medische tatoeagetechniek. Deze behandeling is uitgevoerd om de tepelhof en de tepel een natuurlijke kleur te geven aan de chirurgisch herstelde borst. In gevallen waar de tepel niet werd hersteld, kan een 3D-effecttechniek worden gebruikt om een uitpuilende tepel te benadrukken.

Dezelfde techniek kan worden gebruikt om littekens op de tepelhof te camoufleren. Men kan ze cosmetisch verbeteren door een meer symmetrische vorm en een betere definitie te bereiken, of zelfs om hun omvang te vergroten.

De permanente pigmentatie van tepelhof en tepels herstellen de natuurlijke schoonheid van borsten en de cliënt kan het vertrouwen in haar vrouwelijkheid herwinnen. Niet alleen het bevorderen van cosmetische veranderingen, maar er zij ook emotionele, fysieke en relationele voordelen. Deze permanente paramedische procedures van borstreconstructie zijn een wonder op medisch gebied.

De procedure

Stap 1: Het Overleg

Voorafgaand aan de behandeling heb ik een persoonlijk gesprek, waarin je medische voorgeschiedenis in detail wordt besproken. Om de juiste uitkomst te garanderen, moet ik weten welke operaties of behandelingen je hebt ondergaan (of gepland staan).

Vervolgens bespreek ik met jou de gewenste uitkomst van de behandeling en wat je wilt bereiken. Dit zal me helpen om samen met jou een oplossing te ontwikkelen die aan je behoeften voldoet. Daarnaast houden we natuurlijk rekening met andere factoren, zoals je huidskleur, de vorm en grootte van je borsten.

Stap 2: Ontwerp

Tijdens de ontwerpfase teken ik je nieuwe tepelhof/tepel op je huid. Je wordt volledig betrokken bij dit proces. Ik zal je gids zijn, maar jij bent degene die bepaalt hoe alles er precies uit komt te zien.

Daarna ga ik aan de slag met de kleuren. Ik zal de kleuren mengen, afhankelijk van hoe natuurlijk, subtiel of sterk je het resultaat wil. Dit om perfect aan je eisen te voldoen. Nogmaals, je wordt volledig betrokken bij dit deel van het proces.

Stap 3: De behandeling

Alle behandelingen vinden plaats in een veilige omgeving, met steriele naalden die eenmalig gebruikt worden.

De behandeling omvat het voorzichtig aanbrengen van hypoallergene pigmenten in de oppervlakkige lagen van de huid. Dit gebeurt met hetzelfde permanente cosmetische apparaat.

Nazorg

  • Wees geduldig; roodheid, vochtigheid, sijpelen en irritatie van de huid zijn allemaal normale effecten. De kleur kan veel donkerder lijken dan je zou willen. Hij zal na verloop van tijd vervagen.
  • Gebruik de eerste dag na de behandeling wattenschijfjes om voorzichtig de overtollige lymfe (heldere, waterige vloeistof) en het gekleurde pigment te verwijderen. Doe dit minstens 5 keer, elke 30 minuten.
  • Indien mogelijk vermijd het dragen van een beha na de behandeling en tijdens het herstelproces. Laat waar mogelijk het gebied onbedekt, om het herstel te bevorderen. Als dat niet mogelijk is, was je het gebied met zachte zeep, zoals Dial Soap, Cetaphil of babyshampoo. Spoel het met water af en zorg ervoor dat alle zeep is weggespoeld. Maak het droog door het voorzichtig te deppen met een schone tissue of katoenen schijfje. Daarna kan je de zalf aanbrengen en afdekken met een gaasje. Doe dit ongeveer twee of drie keer per dag gedurende een week of totdat de korstjes eraf vallen.
  • Het gebied zal langzaam drogen en schilferen, je kunt jeuk ervaren. Dit is volkomen normaal. Wrijf voorzichtig over het behandelde gebied, omdat samen met de korstjes ook pigment kan worden verwijderd.
  • Vermijd krachtige oefeningen, stuiterende bewegingen of bewegingen die het borstgebied kunnen strekken (borstoefeningen) totdat het gebied is hersteld. Dit geldt meestal gedurende tot 10 dagen na de behandeling, maar het kan ook langer duren.
  • Vermijd het gebruik van aloë vera terwijl het gebied aan het herstellen is. Dit kan mogelijk het kleurbehoud beïnvloeden. Gebruik zonnebrandcrème pas nadat de huid is hersteld om toekomstige vervaging van de pigmentkleur te voorkomen.
  • Vermijd tijdens de herstellingstijd lange en warme douchebeurten. Beperk je douchen tot 5 minuten zodat je niet te veel stoom maakt. Ga niet in bad.

Belangrijke informatie

Probeer 24 uur voor de behandeling vitamine E-supplementen, cafeïne, alcohol en sterk gezouten voedsel te vermijden. Ze verdunnen het bloed. Daardoor kunnen ze de kans op bloeding tijdens de behandeling vergroten.