Alopecia Areata

Waarom komt het voor?

Alopecia Areata is een auto-immuunziekte. De cellen van het immuunsysteem vallen het haarzakje aan, waardoor het geen haar meer kan produceren. Alopecia Areata verschijnt als ronde of ovale plekken op de hoofdhuid of ergens anders op het lichaam waar haar groeit. Dit soort Alopecia Areata kan zich soms ontwikkelen tot Alopecia Totalis (haaruitval over de hele hoofdhuid) of Alopecia Universalis (haaruitval over het hele lichaam, inclusief wenkbrauwen en wimpers).

Hoe kan permanente make-up helpen?

Het aanbrengen van semipermanente make-up bij Alopecia-patiënten wordt beschouwd als een geavanceerde techniek op het gebied van paramedische micropigmentatie. Wanneer een ervaren professional dit uitvoert, worden het uiterlijk van wenkbrauwen en wimpers hersteld. De resultaten zijn ongelooflijk natuurlijk.

Het wordt beschouwd als een zeer effectieve behandeling. Als het correct wordt uitgevoerd, helpt deze behandeling vrouwen, mannen en kinderen die hun zelfvertrouwen hebben verloren door haarverlies. Ze kunnen hun zelfrespect terugkrijgen en zich positiever voelen tijdens een zeer moeilijke en stressvolle tijd in hun leven.

Wat is de beste techniek om te gebruiken voor Alopecia-patiënten?

Er zijn veel technieken beschikbaar voor semipermanente make-up, maar niet alle zullen een natuurlijk resultaat geven als je geen haartjes op je wenkbrauwen hebt. Ik bied de nieuwste permanente techniek aan om het uiterlijk van echte wenkbrauwen na te bootsen. Het is de 3D semipermanente wenkbrauwen, genaamd Hyper Realist Brows. Met het gebruik van een digitale machine, een zeer dunne naald en verschillende kleurnuances ben ik in staat om een natuurlijke dimensie toe te voegen aan de haarstreken. Ik kan de illusie van echte, perfecte wenkbrauwen is creëren.

Deze behandeling is ook geschikt voor mannelijke alopecia-patiënten. Gespecialiseerd vormontwerp weerspiegelt een mannelijke wenkbrauw en ziet er geweldig realistisch uit!

Mijn doel is een zeer natuurlijke en discrete look te creëren, zodat de meeste mensen niet zullen zien dat je semipermanente wenkbrauwen hebt.

Daarnaast kan het verlies van wimpers minder opvallend worden gemaakt door permanente eyeliner of wimperversterking aan de ooglidrand toe te voegen. Dit kan gebeuren met een keuze uit een subtiele schaduw of een scherpere look. Het helpt om de wimperlijn te kleuren en zo de bleke, soms roodomrande blik van ogen zonder wimpers te vermijden.