Fillers zonder naalden

Fillers Without Needles is een innovatie van hyaluronzuur filler-infusie. De infusie wordt in de epidermale en bovenste dermale lagen van de huid aangebracht zonder de traditionele naalden of injecties. Dit is Ideaal voor klanten die bang zijn voor of zich ongemakkelijk voelen bij naalden. Het is een minder ingrijpende behandeling en stelt cliënten in staat hun lippen, fijne lijntjes en rimpels op te vullen.

Wat is Hyaluronzuur (HA)?

Het is een natuurlijke suiker die in het menselijk lichaam wordt aangetroffen, hyaluronzuur is de meest hydraterende stof ter wereld. Zijn functie is om water aan te trekken en de huid gehydrateerd, plomp en jeugdig te houden. 1 molecuul HA kan tot 1000 keer zijn gewicht aan water vasthouden. Naarmate we ouder worden, vermindert het lichaam de hoeveelheid hyaluronzuur en collageenvezels. Ze drogen op en worden dunner, wat resulteert in verlies van hydratatie en elasticiteit. Hierdoor verslapt de huid en ontstaan er rimpels. Door hyaluronzuur aan de huid toe te voegen, stimuleren we het aanmaken van collageen en bevorderen we een frisser, voller effect.

Hoe werkt het?

Deze nieuwe technologie maakt gebruik van een hulpmiddel, genoemd de hyaluron pen, die Hyaluronzuur in de lippen brengt. Dit gebeurt niet door een naald maar door middel van druk.

De hyaluron pen wordt pas sinds kort gebruikt voor esthetische doeleinden. Het wordt al lang door medische professionals gebruikt om patiënten met diabetes te behandelen. Oorspronkelijk werd de pen uitgevonden om insuline op de veiligste en meest efficiënte manier in het lichaam te brengen. De pen werkt met een "druktechnologie" ook een "veersysteem" genoemd. Het Hyaluronzuur wordt met een enkele druk aangebracht. Het komt uit een klein buisje (geen naalden) dat vervolgens snel in je huid doordringt.

Naalden VS Geen Naalden. Wat is beter voor mij?

Het is bekend onder professionals die met injecteerbare producten werken dat de effectiviteit van een Hyaluron Pen in vergelijking met traditionele naaldinjecties heel anders is. Het inbrengen van vulstoffen via een naald stelt de behandelaar in staat om zeer precies te zijn over de hoeveelheid van het product en de locatie waar het moet worden ingebracht. Injecties met HA Pen duren slechts tot 7 maanden, daarom mogen deze diensten minder duur zijn.

Traditionele lipfiller-injecties met een naald duren van 6 maanden tot 2 jaar. Je hoeft je dus niet zo vaak te laten injecteren. Het andere nadeel van de hyaluronic-pen is dat alleen vulstoffen kunnen worden gebruikt die een dunnere gelconsistentie hebben. Dit komt omdat de pen is ontworpen om insuline toe te dienen aan diabetespatiënten. Alleen dunne consistente stoffen kunnen door het kleine gaatje van de buis passeren en de huid binnendringen, zonder naald. Als gevolg hiervan bereikt de hyaluron pen mogelijk niet de volledige gewenste volle vorm die bestaande injecteerbare services kunnen bieden.

Deze behandeling is dan het meest geschikt voor het opvullen van fijne lijntjes en rimpels rond de mond. Het is ook bedoeld voor degenen die een subtiele lipverbetering willen of een onbalans in hun lipvorm willen corrigeren.

Injecteerbare dermal filler kan daarentegen op het gezicht worden geïnjecteerd, voor vorm en contour. Stevigere fillers kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld de wangen, kaak, neus en vermiljoenrand vorm aan te geven. Injecteerbare fillers zijn het meest geschikt voor ingewikkelder werk. Als je er meer structuur wilt creëren en als je je natuurlijke kenmerken van vorm wilt veranderen, is dit een betere optie voor je.