Lippen

Semipermanente make-up behandelingen voor lippen worden om verschillende redenen steeds populairder. Het definieert je lippen en creëert volume en volheid. Het corrigeert ook eventuele asymmetrie of donkere lippen, waardoor ze een zeer jeugdige uitstraling krijgen. Bovendien vinden veel mensen het makkelijk om niet meerdere keren per dag opnieuw lippenstift aan te hoeven brengen.

Lip blushing

Zoals alle permanente make-up behandelingen, houdt lip blushing in dat er pigmenten in de huid worden geïnjecteerd. Dit gebeurt met behulp van een of meerdere naalden en een snelle en consistente handbeweging.  In de plaats van een ononderbroken lijn wordt een reeks stippen  creëren als de naald in en uit de machine beweegt en in de huid dringt.

Lip blushing wordt toegepast voor het verbeteren van de kleur en de vorm van je lippen op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Het effect wordt gecreëerd door meerdere kleurlagen in de gekozen kleur toe te voegen, waardoor de pigmentconcentratie tot de gewenste verzadiging wordt opgebouwd. Lip Blush-behandelingen kunnen variëren van een zeer natuurlijk effect tot een intenser mat Lipstick-effect.

Lip Blushing Natural Effect wordt gecreëerd door een natuurlijke en doorschijnende kleurtint aan je lippen toe te voegen. Wanneer het is genezen, ziet het er heel zacht en natuurlijk uit met een gelijkmatig verdeelde kleur van de hele omtrek. Slechts weinig mensen zullen raden dat je een liptattoo hebt laten zetten.

Lip Blushing Lipstick Effect is het resultaat van een meer verzadigde en effen kleur, die het effect creëert dat lijkt op een lippenstift met heldere, duidelijke contouren en dichte vulling. Met deze techniek kan de vorm van de lippen enigszins worden aangepast om eventuele asymmetrie op te vangen en het uiterlijk van littekens en verkleuring te verminderen.

Voordelen van Lip Blushing

 • Verbetert de schoonheid van de natuurlijke lipkleur.
 • Verbetert de vorm van de lippen.
 • Geef definitie aan de vermiljoenenrand en de illusie van volheid.
 • Waterdichte lipkleur.
 • Verhoogde pigmentatie voor bleke en verouderde lippen.
 • De mogelijkheid om je lipkleur aan te passen.
 • Asymmetrische lippen corrigeren.
 • Neutraliseert koele tinten op donkere lippen.
 • Kleurcorrectie voor littekens en ongelijkmatige pigmentatie.

Hoe zien mijn lippen eruit tijdens herstelproces?

Verwacht matige zwelling tot drie dagen na de behandeling. Uw lippen zullen er gezwollen en iets groter uitzien dan normaal en het lijkt alsof u een lip filler injectie heeft gehad. De mate hiervan verschilt van persoon tot persoon. Het pigment en de lipkleur zien er in het begin donkerder uit, zoals een stoere lippenstift.

De grootte van je lippen zal terug naar normaal krimpen en de kleur zal aanzienlijk vervagen tot 50% binnen de eerste 7 dagen. Tijdens het herstelproces zal je lipkleur er vlekkerig uitzien. Dit komt door oxidatie van het pigment en de regeneratie van de huid. Het kan ook zijn dat je eerst de kleur aan de binnenkant van je lippen verliest en dat de randkleur blijft zitten. Direct na de behandeling voelen de lippen normaal gesproken droog, strak en gevoelig aan. Vergelijkbaar met het gevoel van zonnebrand.

Een tweede sessie kan nodig zijn om de gewenste lip te bereiken.

Wat is donkere lippen correctie?

Klanten met een donkere lip verwachten doorgaans dat hun lippen egaal en lichter worden. Melanine correctie is een proces; het zal niet in één sessie gebeuren. De correctie van blauwachtige of paarsachtige lippen is geen gemakkelijke taak. Niet elke cliënt komt in aanmerking voor deze behandeling, maar voor velen is het een levensveranderingen ervaring.

Lippen kleurcorrectie met lip blush-tattoo

Tijdens de eerste sessie lippen kleurcorrectie is het belangrijk om koele tinten te neutraliseren en de donkere lippen op te lichten met pigmenten met een warme basis. De beste kleuren om koele kleuren van donkere lippen mee te neutraliseren zijn:

 • Goud/gele tint - speciaal aanbevolen voor lippen met een diepe, donkerpaarse ondertoon. Geel herstelt roze
 • Oranje/felle warme toonkleur corrigeert licht-medium donkere lippen met een blauwachtige toon. Oranje herstelt roze.

Na een neutralisatiesessie (in de meeste gevallen na 6 tot 8 of meer weken), als het herstel goed is, kan de gewenste kleur op basis van rood worden gebruikt. Bij het werken op donkere lippen het is aanbevolen om koele kleuren met blauw en violet te vermijden.

Herstelproces voor Donkere Lippen

Wanneer tatoeages op donkere lippen beginnen te herstellen kunnen de lippen vervellen. Dit is misschien niet zo'n prettig proces. Tijdens het herstelproces van donkere lippen kan het zijn dat ze in het begin soms donkerder worden en na een paar weken pas oplichten. Op sommige plekken kan het lichter of donkerder worden. Soms kunnen cliënten post-inflammatoire hyperpigmentatie of hypopigmentatie ervaren. Dit is niet blijvend, maar kan voor een cliënt eng overkomen.

Afhankelijk van hoe donker en hypergepigmenteerd de lippen zijn, kunnen er meerdere sessies nodig zijn om de lippen te neutraliseren. Bij donkere lippen kan de genezing 8 tot 10 weken duren.

Hoe bereid je je voor op de afspraak?

 • Voordat je een liptattoo krijgt, moet je ervoor zorgen dat je huid in de best mogelijke conditie is. Gehydrateerde lippen absorberen en behouden pigmenten beter en maken de behandeling veel korter. Hoe meer gehydrateerd en gladder de lippen zijn op het moment van de behandeling, hoe beter de resultaten zullen zijn. We kunnen niet werken aan droge, gesprongen of gebarsten lippen.
 • Begin 5 nachten voor de afspraak met een lip scrub en herhaal dit elke avond (een theelepel bruine suiker en olijfolie werkt perfect).
 • Breng na de scrub een vochtinbrengende lippenbalsem, shea boter of kokosolie aan. Vermijd gedurende deze tijd lippenstiften, maar houd de lippen vochtig met een voedende balsem.
 • Blijf bovendien zeer goed gehydrateerd, drink dagelijks 8 tot10 glazen water, vermijd alcohol en extreme blootstelling aan de zon.
 • Behandelingen zoals lipinjecties en chemische peelings kunnen vier weken voor of vier weken na je afspraak worden gedaan.
 • Vermijd alcohol, cafeïne en lichaamsbeweging op de dag van de behandeling.
 • Als je een lipbehandeling aanvraagt, is het erg belangrijk om met ons te overleggen over: koortsblaasjes, gordelroos en Herpes simplex. Als je OOIT een van de genoemde aandoeningen hebt gehad, is het erg belangrijk dat je vooraf wordt behandeld met een antiviraal middel. Dit recept kunt je krijgen van je huisarts.
 • Voor je veiligheid raden wij je aan om 2 dagen voor en 3 dagen na je lippenbehandeling antiviraal middel -Valtrex of Zovirax- in te nemen. Dit om het immuunsysteem te versterken en herpes of een koortslip te voorkomen.