Wat te verwachten van de permanente make-up behandeling?

Het ontwerp schetsen

Eerst schets ik het ontwerp met een potlood en gebruik ik meetinstrumenten om balans en precisie te garanderen. Samen kunnen we het aanpassen aan je unieke voorkeuren. Dit geeft je de mogelijkheid om de nieuwe look te visualiseren, voordat ik begin met tatoeëren. Ik beschouw het schetsen als de belangrijkste stap van de hele behandeling. Op basis van je gezichtsafmetingen en voorkeuren wordt er een ontwerp op maat gemaakt. Dit geeft balans en tilt je hele look op. Als we allebei tevreden zijn met de vorm, kunnen we verder.

Voordat ik met de micropigmentatie begin, word je gevraagd om het toestemmingsformulier te lezen en in te vullen. Er wordt wat medische voorgeschiedenis gecontroleerd om te beoordelen of je de behandeling veilig kan ondergaan. Vervolgens bespreken we je verwachtingen over de kleuren. De gekozen pigmenten worden aan het begin van de procedure gemengd en op je huid getest. Op deze manier zijn we zeker dat ik de juiste keuze voor je heb gemaakt. Een steriele patroon, met volledig veiligheidsmembraan, wordt in je bijzijn geopend.

Permanente make-up sessie

Als je je zorgen maakt over pijn, hoef je niet bang te zijn. De behandeling is niet meer zo pijnlijk als vroeger, hoewel iedereen een andere pijntolerantie heeft. De techniek voor permanente make-up maakt tegenwoordig gebruik van een digitale machine met een zeer lichte aanrakingsmethode. Deze methode brengt een airbrush-look omdat het pigment volgens de "pin-dot" techniek wordt aangebracht. Het is de beste manier om extra kleur op de huid op te bouwen met minder trauma.

Door het gebruiken van de permanente make-up machine, voelen de cliënten meestal een beetje trillingen of kriebelen, niet te lang. Dit gebeurt gewoonlijk alleen gedurende de eerste 30 minuten of totdat de ontworpen schets door microshading in de huid aangebracht is. Daarna breng ik een plaatselijk verdovende crème aan om de huid te verdoven, zodat je tijdens de behandeling zo comfortabel mogelijk blijft.

Ik wissel steeds tussen de ter behandeling kanten, om de kleur langzaam op te bouwen en om de verdovende crème de tijd te geven om effectief te worden.

Als ik klaar ben laat ik je je nieuwe look zien en check ik of er nog aanpassingen nodig zijn.

Dit tweede deel kan 2 tot 3 uur duren. Meestal duurt de hele behandeling 3 uur, maar bij een moeilijkere huid of als ik een oudere behandeling moet bedekken, kan het tot 4 uur duren. Reserveer dus voldoende tijd voor de volledige behandeling.

Onthoud dat elke cosmetische tatoeagebehandeling een proces is. Verwacht geen direct resultaat, wees geduldig. Het duurt een paar weken voordat je het uiteindelijke resultaat ten volle kunt waarderen. In de eerste week zal het donkerder zijn, in de tweede week zal het lichter zijn. Het zal jeuken als het herstelt. Niet krabben! Na de vierde week zal de kleur stabiliseren. Na 6 weken kan je terugkomen voor een touch-up en om eventuele aanpassingen aan te brengen.

Belangrijk om te weten

Faciale Asymmetrie is normaal! Velen zijn er nog steeds van overtuigd dat je met permanente make-up je gezicht tot iemands schoonheidsideaal kunt maken. De asymmetrie geeft het gezicht uniciteit, leven en persoonlijkheid; het wordt onbewust door ons op een harmonieuze manier waargenomen. De taak van een permanente visagist is niet de natuurlijke asymmetrie van het gezicht te corrigeren of te benadrukken.

Mijn taak is een algeheel harmonieus beeld te creëren, rekening houdend met de kenmerken van een specifieke persoon. Perfect symmetrische wenkbrauwen zullen bijvoorbeeld de perceptie van het beeld uit balans brengen en het algehele beeld vervormen. Dit omdat andere delen van het gezicht asymmetrisch blijven. Samen kiezen we de perfecte vorm en verhoudingen die harmonieus passen bij het beeld van de individuele kenmerken van je gezicht!