Wenkbrauwen

Moderne Cosmetische Tattooing Techniques

Permanente make-up is lang geassocieerd met dunne gekromde lijntjes als bij een geisha of met de lelijke kunstmatige wenkbrauwen van grootmoeder, die ze heeft laten zetten toen ze jong was en die nu gereduceerd zijn tot blauwe lijntjes.

Tegenwoordig hebben moderne technieken voor permanente make-up (ook bekend als micropigmentatie of cosmetische tatoeage) de inconsistente resultaten van de jaren ’80 en ’90 veranderd in een meer subtiele en natuurlijke look.

In de twintigste eeuw gebruikten artiesten dezelfde techniek voor zowel permanente make-up als voor decoratieve tatoeages. Het probleem van deze techniek is dat het pigment diep in de huid wordt aangebracht. Dit creëert een ruw resultaat dat na verloop van tijd vervaagd en wazig wordt.

Het afgelopen decennium zijn permanente make-up artiesten een verbeterde techniek gaan gebruiken met nieuwe soorten pigmenten en fijnere naalden. Samen met een oppervlakkige toepassing levert dit een subtieler en natuurlijker resultaat op. Omdat het effect tijdelijk is, wordt dit soort cosmetische tatoeage vaak ‘semi-permanente make-up genoemd.

Hyperrealistische wenkbrauwen

De Revolutionaire Hair Stroke Techniek met 3D effect

De hair-stroke techniek is voor iedereen geschikt, van mensen met kleine imperfecties tot mensen zonder wenkbrauwen. Met behulp van een digitale machine met een hoge precisie naald worden hele fijne, kleine haartjes getekend. In combinatie met kleurtonen creëer I zo een optische illusie die met een 3D effect de indruk geeft van echte wenkbrauwen.

Indien correct toegepast, is het getekende haar nauwelijks te onderscheiden van het echte haar. Met deze techniek kun je de perfecte illusie van haar creëren voor de wenkbrauwen van je dromen. Na een eerste sessie van 3,5 uur (bij voorkeur 6 weken later gevolgd door een tweede sessie van 2,5 uur) kun je 2 tot 3 jaar genieten van hyperrealistische wenkbrauwen.

Door jaren ervaring heeft Thais haar techniek geperfectioneerd. “De wenkbrauwen die ik maak zien er niet zwaar of dik getekend uit. Ik ontwerp heel dunne individuele haartjes met delicate kenmerken en verschillende pigmenttinten om een 3D effect te creëren dat perfect mengt met je eigen natuurlijke wenkbrauwen. Je zal er verstelt van staan hoe realistisch ze eruit zien!”

Dit is een gespecialiseerde behandeling waarmee Thais Siera steeds meer bekendheid krijgt in de permanente make-up industrie.

Voor wie is het geschikt?

 • Voor iedereen die perfecte en natuurlijke wenkbrauwen wil.
 • Voor diegenen met schaarse of onregelmatige wenkbrauwen.
 • Ideaal na verlies van wenkbrauwen door bevoorbeeld Alopecia.
 • Het is geschikt voor alle huidtypes.

Voor wie is het niet geschikt?

 • Hyperrealistische wenkbrauwen zijn helaas niet geschikt voor mensen met bestaande permanente make-up die nog zichtbaar aanwezig is. In dat geval raad ik je aan om de tatoeage eerst te laten verwijderen. Donkere, verzadigde pigmenten in de wenkbrauwen maken het onmogelijk om de hairstroke techniek succesvol toe te passen, terwijl er voor lichtere getatoeëerde wenkbrauwen een donker ontwerp nodig is om het eerdere ontwerp te bedekken.

Powder brows/ ombre powder brows

Powder Brows is een semi-permanente make-up techniek die resulteert in een meer gedefinieerde en gevulde wenkbrauw. Het lijkt op zacht poeder doordat er met een digitale machine fijne puntjes worden gemaakt. Er word hierbij gebruik gemaakt van een zeer dunne naald in combinatie met snelle handbewegingen. Bij Ombre Powder Brow wordt een ombre effect gemaakt door te beginnen met lichtere tinten en steeds donkerder tinten te gebruiken naar het uiteinde van de wenkbrauw toe.

Wie heeft er het meeste baat bij?

 • Als je je wenkbrauwen regelmatig opvult met potlood of oogschaduw, omdat je van een meer gedefinieerde look houdt. Je kunt het vergelijken met make-up maar toch zachter en natuurlijker.
 • Het is ook perfect als je het resultaat van een eerdere behandeling wil verdoezelen. Maar als de reeds bestaande permanente wenkbrauw in het begin nog donker is, dan is alleen Powder Brows zonder ombre-effect geschikt voor jou. De hele wenkbrauw moet namelijk met dezelfde intensiteit worden gekleurd om voor een echte make-up look te zorgen.
 • Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes.

Wat zijn de voordelen van permanente Wenkbrauwen?

 • Semipermanente behandelingen helpen je gezicht te omkaderen en ze maken je jaren jonger!
 • Ze geven je een meer zelfverzekerde uitstraling.
 • Ze blijven dag en nacht zitten.
 • Je bespaart 's ochtends de tijd van het aanbrengen van make-up en 's avonds hoef je minder te verwijderen.
 • Ze blijven meestal 2 tot 3 jaar zitten.
 • Je bespaart geld op make-up.
 • Je kunt genieten van sporten zonder bang te zijn voor vegen.
 • Ze zien er geweldig uit, voor, tijdens en na je workouts in de sportschool!
 • Ze vullen je wenkbrauwen op, zodat je een verzorgde uitstraling hebt.
 • Je huid wordt minder beschadig, omdat er minder make-up verwijderd hoeft te worden.

Welke factoren zijn van invloed op mijn semipermanente cosmetica?

 • Vettige Huid. Pigment vervaagt sneller op een vette huid. Je zal waarschijnlijk jaarlijks een touch-up nodig hebben.
 • Roken. Bij rokers kan de semipermanente cosmetica voortijdig vervagen.
 • Bloedarmoede. Als je een ijzertekort hebt, zal je lichaam pigmenten sneller opnemen omdat ze veelal op ijzer gebaseerd zijn.
 • Blootstelling aan de zon. Blootstelling aan uv-stralen kan de snelheid waarmee deze pigmenten worden afgebroken beïnvloeden. Daardoor wordt de kans op vervaging richting rode tinten groter.
 • Leeftijd en stofwisseling. Hoe jonger of sneller je stofwisseling is, hoe sneller het pigment verdwijnt.
 • Huidverzorging regime. Het veelvuldig gebruik van chemische peelings, Retinolen, AHA's, BHA's, microdermabrasie, enz., zal de exfoliatie van de huid, de celvernieuwing en het proces van vervagen versnellen.
 • Kleurintensiteit. Hoe donkerder het pigment is, hoe langer het blijft zitten.
 • Nazorg. Volg het nazorgadvies op voor een duurzaam resultaat.
 • Bijwerken  Het bijwerken is bedoeld om de duur van je nieuwe wenkbrauwen te verlengen. Dus als je deze overslaat, versnel je het vervagingsproces.

Wat te verwachten van het herstelproces?

Dag 1. Het is normaal dat je meteen na de behandeling een minimale zwelling, roodheid of gevoeligheid ervaart. Dit verdwijnt meestal binnen een paar uur.

Dag 2-4. Na je behandeling zal het pigment veel donkerder lijken door het vormen van een korstje.

Dag 5-7. De exfoliatie begint. De kleine korstjes schilferen af en je wenkbrauwen kunnen een paar dagen vlekkerig lijken. Sommige delen van je nieuwe wenkbrauwen kunnen er zelfs uitzien alsof ze verdwenen zijn. Wenkbrauwen kunnen jeuken. Vooral niet krabben!

Dag 8-10. De plek is volledig afgebladderd. Het lijkt alsof de wenkbrauwen op sommige plekken pigment hebben verloren. De kleur is lichter geworden en lijkt zachter. Maak je geen zorgen, de kleur komt terug.

Dag 12-28. De komende dagen kan de kleur nog lichter zijn dan de uiteindelijke kleur. Rond de 28e dag, wanneer de huid bijna volledig is hersteld, stabiliseren de pigmenten zich tot de uiteindelijke kleur. Het kan er wel nog steeds een beetje ongelijk uitzien.

Dag 42. De huid is volledig hersteld en klaar voor het bijwerken. Het bijwerken is belangrijk voor de nodige aanpassingen van kleur en vorm, als je je wenkbrauwen donkerder of voller wilt hebben.

Waarom is hyper realistisc brows technique beter?

Het is geschikt voor bijna elk huidtype. Vettig, droog, veroudering, rijp enz.

Maar niet alleen dat, deze techniek is ook veel minder traumatisch voor de huid. Er wordt niet gesneden, er is geen trauma. Het is ook veelzijdiger. Die haarlijnen kunnen ook met een machine worden getatoeëerd en de resultaten zijn vaak realistischer dan microblading. Het vereist wel veel hogere technische vaardigheden van de artiest en daarom zie je het niet aangeboden bij de meeste schoonheidsspecialisten.

Met de machine kun je poederbrows, ombre brows, eyeliners, lippen, beauty marks, medische micropigmentatie van alle soorten, hoofdhuid micropigmentatie, enz... uitvoeren.

Het klinkt goed, toch, maar hoe werkt het? De kunstenaar gebruikt een digitale, elektronische tattoo-pen die speciaal is ontworpen om op de tere huid van het gezicht te werken. In plaats van snijwonden worden er zeer kleine gaatjes in je huid geprikt. De superfijne naald implanteert tegelijkertijd het semipermanente pigment in de juiste laag van je huid. Niet te diep, niet te oppervlakkig. De machine regelt de snelheid en de diepte van de naald en de sterkte van de slag. Natuurlijk is het wel handwerk, de pen is immers in de hand van de kunstenaar en die moet ook een goed oordeel hebben over de instellingen van het apparaat.  Er zijn veel meer mogelijkheden om het handstuk te bedienen en het aan te passen aan de behoeften van de unieke huid van elke cliënt.   Aangezien permanente make-up een enorme verantwoordelijkheid met zich meebrengt heb ik met deze techniek meer controle over de uitvoering.

Waarom geen microblading?

Je huidtype speelt een belangrijk rol als het gaat om permanente makeup, vooral bij het gebruik van  microblading. Deze techniek is niet geschikt als je een vette en/of dunne huid hebt. Haarlijnen met microbladen zullen op een vette huid meer brokkelig herstellen, in tegenstelling tot een droog huidtype, waar dit strakker zal gebeuren. Het zal snel vervagen, je hebt gewoonlijk binnen 1 jaar een touch-up nodig. Als je een overgevoelige, rijpe of zeer dunne huid hebt, zal deze gemakkelijk bloeden en geen kleur behouden. Het betekent dus dat na 1 week de haarlijnen zullen verdwijnen.

Een andere reden om te stoppen met Microblading is dat het erg traumatisch voor de huid kan zijn. De microblading pen heeft een bundel zeer dunne naalden aan het uiteinde. Die staan heel dicht bij elkaar, zodat ze een mes vormen, de microblade genoemd is. Deze mesjes zijn voor het snijden van micro-incisies, tijdens de behandeling worden de incisies dicht op elkaar aangebracht, volgens het patroon van de haarlijn. Daarbij wordt het mesje regelmatig in pigment gedompeld. Nadat deze incisies zijn gemaakt, wordt er wat meer pigment in gewreven. Zo ontstaan de haarlijnen die je graag op die Instagram-foto's ziet.

Zoals alle sneetjes, als ze een ietsje dieper gaan, kunnen ze er een beetje eng uitzien. De haarlijnen zullen wazig herstellen met een zeer koele en donkere kleur. Als het niet diep genoeg gaat, zullen je gloednieuwe wenkbrauwen binnen een maand of twee verdwijnen. Geen van beide resultaten is waar je op had gerekend.

Persoonlijk hou ik niet van het idee om de huid te snijden. Het is niet prettig. Zelfs traditionele lichaamstattoo-praktijken zijn afgestapt van het snijden van de huid en naar het gebruik van tattoo-machines overgestapt.

Begrijp me niet verkeerd. Als je de perfecte huid hebt, krijg je na de het herstelproces verbazingwekkende resultaten. Het probleem is, wie heeft de perfecte huid? Hier komt permanente make-up goed van pas.

Hoe bereid ik mezelf voor op de behandeling?

 • Doe de dag voor de behandeling geen workouts.
 • Je gezicht mag niet gebruind of door de zon verbrand zijn, anders moet je een nieuwe afspraak maken.
 • Neem geen Aspirine, Niacine, Vitamine E, Visolie of Ibuprofen 24 uur voor de behandeling.
 • 30 Dagen voor de behandeling geen steroïde prikken.
 • Geen alcohol of cafeïne op de dag van de behandeling gebruiken, dit maximaliseert het uitzakken of zwellen na de behandeling.
 • Minimaal 48 uur voor de ingreep niet epileren/harsen; elektrolyse niet minder dan 5 dagen ervoor. Hervat geen enkele ontharingsmethode gedurende ten minste 2 weken.
 • Het verven van wenkbrauwen mag niet eerder dan 48 uur voor of 2 weken na de behandeling.
 • Vermijd anti-aging behandelingen, zoals microdermabrasie, chemische peelings, lasers of gezichtsbehandelingen minstens 2 weken voor jouw afspraak.
 • 4 Weken voor de behandeling geen Botox.
 • Houd er rekening mee dat je tijdens jouw menstruatiecyclus gevoeliger zal zijn.