Eyeliners

De vorm en grootte van de ogen kunnen optisch worden verbeterd door een lijn of met kleurverandering. Het verbeteren van de kenmerken van de ogen via optische illusies wordt al jaren door make-up artiesten beoefend. Waar je donkere tinten aanbrengt, daar wordt je oog naar toe getrokken. Dat betekent dat je met eyeliner de vorm van je ogen kunt veranderen.

De extreme precisie van kleine naalden in de micropigmentatie heeft een nauwkeurigheid die niet mogelijk is met een pen of een potlood ... en de eyeliners blijft op zijn plaats!

Afhankelijk van jouw specifieke wens kan een dunnere of dikkere lijn getekend worden. De effecten variëren van subtiel en natuurlijk tot een dramatischer en intense look.

Klassieke eyeliner

Dit is een techniek waarbij een dunne  eyeliner tegen en boven de wimpers van je bovenste ooglid wordt aangebracht.

Dit is perfect voor diegenen die meer accenten willen creëren en een sexy vleugje willen toevoegen. Een kleine verlenging "wing", vergroot de breedte van jouw ogen met een optrekkend effect op jouw blik. Als je neergeslagen (hooded eyes) ogen hebt, kies je better het "kattenoog" effect. Echter in dat geval kan een te grote "winged" eyeliner ook een omgekeerd effect hebben. Om de juist "winged" eyeliner te krijgen, moet er rekening worden gehouden met de vorm van de ogen. De lengte van de "winged" eyeliner hangt grotendeels af van de ruimte die aan de voorkant van het ooglid verschijnt. Het te veel overschrijden van de staarten kan het tegenovergestelde effect hebben, omdat ze bij het ouder worden naar beneden beginnen te slepen. Ook nog dit: een wing die vertrekt voor het einde van het ooglid laat de ogen ook kleiner lijken. Dus hou alles met mate.

Advanced eyeliner

Dit is dezelfde techniek als de klassieke eyeliners, maar dan dikker.

Soft eyeliner

Ook bekend als Shaded of Dust Eyeliner. Het is een gespecialiseerde techniek die wordt gebruikt om eyeliners te verbeteren of een zachter resultaat te creëren. Dit in plaats van de scherpe, gestructureerde lijnen van een klassieke of advanced eyeliner.

Het geeft een uniek resultaat, met verschillende variaties in techniek en kleur om de ogen nét dat beetje extra te laten schitteren. Geschaduwde eyeliners kunnen worden gemaakt met klassiek zwart. Een tweede kleur kan ook worden gebruikt om een vleugje parelmoereffect toe te voegen voor een zachter resultaat. Deze schaduwtechniek is ideaal om je ogen op een natuurlijke manier te accentueren. Je kan zelf de lengte, breedte en intensiteit van de oogschaduw kiezen.

Soft eyeliner wordt gewoonlijk bereikt door oogpotlood aan te brengen, daarna een kleine veegborstel te gebruiken, wat een smoky effect oplevert.

 

Wimpers intensifiëren

De bovenste binnenrand van de oogleden, de waterlijn, krijgt niet altijd zoveel aandacht als zijn lagere tegenhanger. In sommige gevallen is het echter even belangrijk om te definiëren. Het aanbrengen van een zwarte eyeliner op de bovenrand van je ogen zal je wimperlijn intensiveren, waardoor je een natuurlijk en gedefinieerde blik krijgt zonder een te dikke rand. Het zal lijken alsof je dikkere en donkerdere wimpers hebt.

Een donkere lijn aan de bovenrand maakt een wereld van verschil voor wie weinig en lichtgekleurde wimpers heeft.

Onderste eyeliner

De onderste lijn kan worden aangebracht in verschillende lengtes, 1/2, 3/4 of volledige eyeliner, afhankelijk van de voorkeur van de cliënt, en de vorm en grootte van de ogen. Het is beter om geen al te dikke eyeliner aan de onderkant aan te brengen. Het kan compact, zacht of smoky zijn.

Wat zijn de voordelen van permanente eyeliner?

 • Definieert en accentueert je ogen.
 • Geen vegen of vervaagde eyeliner meer.
 • Geschikt voor mensen met allergieën voor cosmetica.
 • Accentueert de wimperlijn.
 • Bespaart tijd en geld.
 • Geschikt voor mensen met trillende handen of gezichtsproblemen.
 • Je kan zwemmen, douchen of sporten zonder dat de eyeliner uitloopt.
  Ideaal voor totaal wimperverlies door alopecia.

Hoe zie ik er meteen na de behandeling uit?

Direct na de behandeling zullen de oogleden licht gezwollen zijn. Door de zwelling zal de eyeliner veel dikker lijken en misschien ook vervormd. Ook zal de kleur extreem donker lijken, zelfs wanneer zachte kleuren worden gebruikt.

Binnen 2 à 3 dagen is de eyeliner tot de gewenste dikte teruggekeerd en wordt ze gelijkmatiger naarmate de zwelling afneemt. De kleur zal lichter worden naarmate het herstelproces verloopt. Volledig herstel is voltooid binnen 4 à 6 weken. Daarna kan jouw uiteindelijke kleur en vorm worden beoordeeld en indien nodig worden bijgewerkt.

Wat zijn de voorzorg instructies?

 • Draag alsjeblieft geen oogmake-up op je afspraak.
 • Contactlenzen moeten voor de behandeling uit. Ze mogen niet gedragen worden gedurende minimaal 4 uur nadat de procedure is voltooid.
 • Vermijd zon en bruinen een week voor de behandeling.
 • Neem geen Aspirine, Niacine, Vitamine E, Visolie of Ibuprofen 24 uur voor de behandeling.
 • 30 Dagen voor de behandeling geen steroïde prikken.
 • Geen alcohol of cafeïne op de dag van de behandeling gebruiken, dit maximaliseert het uitzakken of zwellen na de behandeling.
 • Vermijd anti-aging behandelingen, zoals microdermabrasie, chemische peelings, lasers of gezichtsbehandelingen minstens 2 weken voor de behandeling.
 • Vermijd gezichtsinjecties tenminste 1 maand voor de behandeling.
 • Geen wimperextensions laten aanbrengen. Je moet je wimperextensions een week voor jouw permanente eyeliner afspraak laten verwijderen.
 • Gebruik geen Latisse minimaal 3 maanden voor de behandeling. Andere wimperserums dienen minimaal 1 maand voor de behandeling niet meer gebruikt te worden. De reden is dat dit soort serums erg hard zijn voor de oogleden en je oogleden behoorlijk kwetsbaar maken voor cosmetische tatoeages. Als gevolg hiervan zullen je oogleden gaan bloeden en kan je blauwe plekken krijgen. 2 tot 4 weken na de touch-up afspraak mag je het wimperserum weer gebruiken.