Sproeten

Een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren!

Van slechts een paar schoonheidsvlekjes tot sproeten in het hele gezicht, ze voegen zeker karakter aan je gezicht toe! We zijn allemaal jaloers geweest op die schattige meisjes/jongens met sproetenneuzen. Nu kun je ze ook eindelijk hebben! Elke zomer wachten om zich bloot te stellen aan urenlang schadelijk zonlicht om die sproeten te krijgen is niet meer nodig. Het is leuker als je ze het hele jaar door kunt hebben.

Sproetentattoos werken net als elke andere semipermanente make-up behandeling, waarbij pigment onder de huid wordt aangebracht. Ze kunnen van 6 maanden tot 3 jaar meegaan en de meeste mensen hebben een jaarlijkse toch-up nodig.

Onmiddellijk na de behandeling lijken de sproeten donkerder en dikker, met wat lokale roodheid. Als de huid hersteld is, worden ze ongeveer 20% zachter van kleur en de randen vervagen, waardoor er echt uitziende sproeten achterblijven.

Tips voor het plaatsen van sproeten

Nepsproeten worden voornamelijk op de neus en het bovenste deel van de wangen geplaatst, daar waar de zon het meest het gezicht raakt. Hierdoor zien de getatoeëerde sproeten er natuurlijker uit. Het belangrijkste is om ze zo gespreid en asymmetrisch mogelijk te plaatsen, anders zien ze er nep uit. Hoe willekeurig en onvolmaakt ze zijn hoe natuurlijker ze eruitzien!

Breng maar een referentiefoto van je favoriete patroon mee op de afspraak, dat zal zeker helpen bij het identificeren van je wensen. Je kunt ook wat spelen met een bruin eyelinerpotlood. Zo ontdek je wat je voorkeuren zijn. Je kunt de look zelfs een paar dagen proberen, door henna kleurstof te gebruiken, die maar een paar weken blijft.

Nazorg

  • Houd je gezicht gedurende 24 uur droog. Daarna zorg je ervoor dat je een zeer milde zeep gebruikt. Hydrateer je gezicht met een niet-geurende vochtinbrengende crème. Gezichtscrèmes met geur kunnen de huid irriteren.
  • Een andere tip is het gebied niet te veel scrubben. De kleine schilfers vallen vanzelf af. Als je een zachtere, subtielere look wilt, kun je het gebied ongeveer zeven tot tien dagen na de tatoeage zachtjes scrubben.
  • Het is noodzakelijk om op te merken dat chemische peelings, glycolzuur, AHA en andere exfoliërende processen de snelheid van de tatoeages daadwerkelijk kunnen versnellen.
  • Net als de andere semipermanente make-up behandelingen, hebben getatoeëerde sproeten regelmatig onderhoud nodig vanwege de vervagende aard van het pigment.
  • Om het beste resultaat te krijgen, raad ik klanten aan om sproeten te doen gedurende twee afspraken die zes weken uit elkaar liggen. Daarna raad ik aan om jaarlijks een touch-up te doen.
  • De frequentie van de touch-up hangt af van hoe snel je huid de inkt opneemt. Als je bloedarmoede hebt, houd er rekening mee dat je regelmatiger touch-ups moet krijgen. Pigmenten op ijzerbasis worden sneller door de huid opgenomen als je een ijzertekort hebt.

Schoonheidsvlek

We kennen allemaal het effect dat een strategisch geplaatste schoonheidsvlek kan hebben op het accentueren van het gezicht. Van de meeste schoonheidsiconen is bekend dat ze jarenlang strategisch geplaatste schoonheidsvlekken op hun gezicht of lichaam hebben. Dit om een verleidelijk effect te krijgen; denk aan historische figuren als Marie Antoinette of recentere zoals Madonna. Anderen hadden het geluk om met een schoonheidsvlek geboren te worden: Marilyn Monroe, Cindy Crawford, Eva Mendes, Kate Upton, Angelina Jolie om er maar een paar te noemen.

Wij allemaal hebben niet het geluk om er een op de juiste plaats te hebben. Gelukkig hebben we nu Permanent Cosmetics om ons te geven wat we willen. De meest populaire plaatsen voor het plaatsen van een beauty spot zijn net boven de lip, hoog op het jukbeen, op het decolleté of brutaal op de schouder of boezem.

Het is belangrijk om eerst met een schoonheidsvlekje met potlood te experimenteren. Zo kan je er zeker van zijn, dat je het prettig vindt om het op die plek te dragen. Daarna kan er een permanent gebracht worden via Permanente Make-up. Alleen jij zal het kleine geheim weten over hoe het daar is gekomen.